06 Haziran 2018

Gösterim: 525

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Program hem iktisat lisans eğitimi almış hemde diğer lisans mezunlarına açık olarak yürütülmektedir. Programın temel amacı öğrencilerin teorik, tarihsel ve uygulamalı dersler ile iyi bir altyapı oluşturmalarını sağlamak ve onlara bilimsellik kazandırmaktır. Bu temel amaç çerçevesinde programın alt amaçları öğrencilerin temel iktisat bilgilerini geliştirmeye yardımcı olmak tarihsel perspektiften olaylara bakabilme yeteneğini kazandırmak, iktisadi konularda derinleşmelerini sağlamak, güncel iktisadi konulara eğilmelerini desteklemek, analiz ve araştırma becerilerini geliştirmek, iktisadi konulara ekonometrik teknikleri uygulama imkanı sağlamak, bir metin oluşturma ve bilimsel metin yazma tekniklerini geliştirmektir. programın tamamlanmasında yazılacak olan tezin bilimsel yeterliliği literatüre katkı yapması, güncel sorunlara eğilmesi de programın başarısı açısından önemlidir. Doktora yapacak öğrenciler de programın bu yapısı ile güçlü bir altyapı oluşturacaklardır. Program bu temel amaçları yanında öğrencilerin hem kamu hem de özel kesimde çalışmalarını sağlayacak donamı vermeyi de amaçlamaktadır. Bu amaçları gerçekleştirebilmek için iktisat lisans mezunu olmayan öğrencilerin, bir yıl hazırlık programı uygulanması da program kapsamındadır.

AKADEMİK KADRO

ANABİLİM DALI: İKTİSAT POLİTİKASI