Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1145

Denizcilik Fakültemizin “Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Raporu” Kitap Olarak Yayınlandı

Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Alper Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Ömür Kızılgöl tarafından hazırlanan “Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Raporu” Bandırma Belediyesi’nin katkısı ile basılarak kitaplaştırıldı.

Kitapta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın önsözü bulunuyor. Denizlerin yaşamın kaynağı olduğuna dikkat çeken Rektörümüz, “Karadeniz-Ege-Akdeniz güzergâhı üzerinde Marmara Denizi’nin tam orta noktasında yer alan Kapıdağ Yarımadası ile Bandırma ve Erdek körfezleri, hem deniz ticareti hem balıkçılık açısından çok büyük fırsatlar sunmaktadır. Denizcilik Fakültemiz tarafından 2016 yılında lisans ve yüksek lisans düzeyinde gerçekleştirilen Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Çalıştayı’nda, Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından hazırlanan Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Raporu sunulmuş, paydaşların perspektifinden mevcut durum, sektörün güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditler katılımcılıkla ortaya konulmuştur. Alanında öncü fakültelerden olma hedefi ile hızla kurulumunu tamamlamaya çalışan Denizcilik Fakültemiz, sektör bileşenlerinden aldığı güçle araştırma, geliştirme, eğitim-öğretim ve toplumsal kalkınmaya ilişkin temel stratejilerini gerçekleştirme çabası içindedir.” dedi.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı ise: Denizcilik Fakültesi olarak hem mevcut durumu görmek, hem gördüklerimizi paydaşlarımızla değerlendirmek üzere hazırladığımız raporu, Şubat ayında yaptığımız bir çalıştayla paylaşmıştık. Çalıştayda ortaya çıkan sonuçları da ilave ettiğimiz rapor, bugün kitap olarak basıldı ve kamuoyuyla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bandırma eskiden beri bir liman kenti. Erdek, yine çok eskiden beri adalara ulaşımın kapısı ve çok kıymetli bir turizm destinasyonu. Raporumuzda da yer aldığı gibi kirlilik hem Bandırma hem Erdek körfezleri için en büyük tehdit. Diğer taraftan her iki ilçemizin limanları kent içinde kalmış durumda ve artık ihtiyacı karşılamaktan oldukça uzak. Bandırma civarına kurulacağı düşünülen liman bölgeye yeni bir dinamizm getireceği öngörüsü ile tüm paydaşlar tarafından bir fırsat olarak görülürken, özellikle Erdek Körfezi’nin biyolojik yaşamına ve turizm sektörüne çevresel anlamda negatif etkileri olacağı öngörüsü ile bir tehdit olarak değerlendirilmektedir. Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Raporu’nun sektörümüz için yol gösterici olacağını ümit ediyoruz. Bu eserin basılmasında özel ilgisini esirgemeyen Bandırma Belediye Başkanı Sayın Dursun Mirza’ya Fakültem adına çok teşekkür ediyorum.” dedi. 


Fotoğraflar