Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020

Gösterim: 988

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Tez ve Savunmalarına İlişkin Duyuru

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi

Tez ve Savunmalarına İlişkin Duyuru

Doktora Tez Konusu Belirleme /Öneri, Doktora Tez İzleme, Tez savunma ve yeterlik sınavlarının imkânlar dâhilinde yüz yüze yapılması, imkânın olmaması halinde "denetlenebilir ortam ve şartlarda gerçekleştirilmesi ve muhakkak kayıt altına alınması” kaydıyla çevrimiçi konferans sistemiyle yapılabilecektir.

Çevrimiçi Konferans Sistemiyle Yapılması Planlanan Sınavlar

1- Öğrenci, tez danışmanı ve Üniversite içinden bir jüri üyesinin Üniversite’de belirlenen sınav salonunda birlikte, Üniversite dışındaki jüri üyesinin de bulunduğu şehirden çevrimiçi katılımıyla yapılacaktır.

2- Öğrenci, tez danışmanı ve jürilerin her birisinin Üniversitede belirlenen sınav salonu dışında bulunduğu şehirden çevrimiçi katılımıyla yapılabilecektir. Bu durumda öğrenci mazeretini belirten dilekçesini danışmanının onayı ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı’na vermesi gerekmektedir. Anabilim Dalı Başkanlığı konu ile ilgili görüşünü, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanmak üzere Enstitü Müdürlüğü’ne sunar.

Diğer Hususlar

1- Tez savunma ve yeterlik sınav tarih ve saatleri Enstitü tarafından değiştirilebilir.

2- Çevrimiçi konferans sistemiyle yapılacak sınavlar için sınav tarihleri Enstitü Müdürlüğü ile görüşülerek belirlenmelidir.

3- Çevrimiçi konferans sistemiyle yapılacak sınavlarda formlar kısmından;

  • Yüksek Lisans İçin “Yüksek Lisans Tez Jüri Öneri Formu Çevrimiçi Formu”
  • Doktora İçin “Doktora Tez Savunma Sınavı Jüri Öneri Formu” kullanılmalıdır.