Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2021

ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Program Hakkında Genel Bilgi

Programın amacı, küresel rekabet ortamında uluslararası ticari fırsatları değerlendirmek, tehditleri öngörmek ve süreçleri yönetmek üzere araştırmacı, esnek, açık fikirli ve uluslararası profile sahip uzman, yönetici ve lider bireyler yetiştirmektir. Sözü edilen program, uluslararası ticaret ile doğrudan veya dolaylı ilişkili olan profesyonellerin kendilerini daha yüksek bilgi ve tecrübeye ulaştırmaları için önemli bir imkan ve fırsattır. Programımız, eğitim ve araştırma kalitesi, nitelikli ve güçlü akademik kadrosu ve bilimsel üretime ortam sağlayan fiziksel donanımı ile öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin verimliliğini artıracak ve onları küresel rekabete hazırlayacak her türlü yeterliliğe sahiptir. Program, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olarak açılmaktadır.

Çalışma Alanları

Programdan mezun olan öğrencilerin iş olanakları çok geniştir. Yabancı ülkelerle ekonomik, politik, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak isteyebilecek her türlü özel ve kamu kurum ve kuruluşlarda programın mezunlarına gereksinim duyulmaktadır. Doğal olarak ithalatihracat ve/veya yabancı ülkelerde yatırım yapan şirketler programın mezunlarına iş alanı yaratmaktadır. Ayrıca yabancı şirketler Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Yüksek Lisans Programı mezunlarına ilgi duymaktadır. Programdan mezun olan öğrenciler kendi iş yerini açabilmekte ve/veya kendi aile şirketlerinde etkin ve başarılı olmaktadırlar. Kamu sektöründe uluslararası ticaret ve işletme konularıyla görevli olan daireler mezunlar için iş alanları olarak sıralanabilmektedir. Bunların yanı sıra program mezunları, akademik alanda da çalışmalarını sürdürebilirler.

AKADEMİK KADRO İÇİN TIKLAYINIZ