Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2022

TARİH TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Programın Amacı:

Tarihin değeri, geçmişin aynasında bugünü görme ve geleceği sezinleme noktasında ortaya çıkar. Bugün, tarih ile anlam kazanır, geleceğe de tarih ışık tutar. Bu nedenle tarih alanında her zaman daha nitelikli insan yetiştirmeye ihtiyaç vardır. Her geçen gün nitelikli üniversite mezununa olan ihtiyacın arttığı gibi mezuniyetten sonra da daha nitelikli insan kaynağına olan gereklilik önemlidir. Bu çerçevede açılan Tarih Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın amacı; siyasi ve sosyal gelişmeleri takip edebilecek, tarih ile bugün arasında bağ kurabilecek ve olayları yorumlayabilecek uzmanların yetiştirilmesi, yurt genelinde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ihtiyacının karşılan üniversite mezunlarından talep edenlere tarih konusunda daha nitelikli bilgi kazandırılması, mevcut bilgilerin uygulamada kullanımı konusunda çalışmalarda destek olmak, Tarih alanında araştırma-geliştirme çalışmalarını ve eğitim-öğretim faaliyetlerine katkıda bulunabilecek donanımlı bireyler yetiştirmek ve tarihçilerin araştırma, inceleme ile derinlemesine tarih bilincine sahip olmalarını sağlamaktır.

Akademik Kadro İçin TIKLAYINIZ