Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019

LİDERLİK VE KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Program Hakkında Genel Bilgi

Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans Programı, lider ruhlu, genç, dinamik girişimcilerimizin yerel olmanın ötesinde global bir bakış açısı kazanmalarını ve dünyanın her noktasında girişimcilik faaliyetlerini sürdürebilmelerine olanak sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle planlanan girişimcilik ve liderlik yönetimi ile ilgili olarak akademik hayattaki bilimsel ve uygulamalı bilgi birikiminin geleceğin girişimci ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ) yöneticilerine aktarılmasıdır. Bu çerçevede verilecek dersler ve yürütülecek seminer ve projeler ile yeni iş fikri geliştirme ve iş kurma konularında potansiyel girişimcilere yol göstermek, potansiyel girişimciler ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ) sahip/yöneticilerinde uzun vadeli planlama ve yenilik yönetimi konularında farkındalık yaratmak, KOBİ’lerin mevcut ve potansiyel yönetsel problemlerinin çözümlerinde aktif rol almak, kuruluş misyonlarında KOBİ’leri destekleme görevi bulunan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile KOBİ sahip/yöneticilerini ortak platform ve projelerde buluşturarak kamu-üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek amaçlanmaktadır. Programımız, eğitim ve araştırma kalitesi, nitelikli ve güçlü akademik kadrosu ve bilimsel üretime ortam sağlayan fiziksel donanımı ile öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin verimliliğini artıracak ve onları küresel rekabete hazırlayacak her türlü yeterliliğe sahiptir. Program, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olarak açılmaktadır.

Çalışma Alanları

Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans Programı mezunları, liderliğin ve girişimciliğin en ayırıcı özelliği olan yenilikçilik anlayışını benimsemiş, iş planı oluşturma, yönetim, finansman, pazarlama, üretim ve hukuk konularında nitelikli, bilgi sahibi, iş fırsatlarını uygulamaya dönüştürebilme kabiliyetine sahip olacaklardır. Mezunlar, imalat sanayi, hizmet sanayi gibi alanlarda çalışabilirken şirketlerin AR-GE departmanlarında ve proje danışmanlık ofislerinde de istihdam alanı bulabilirler. Mezunlar, kendi genç ve küçük işletmelerini de kurabilirler. Aynı zamanda girişimcilik ve sosyal girişimcilik faaliyetlerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında ve sivil toplum kuruluşlarında da istihdam alanı bulabilirler. Bunların yanı sıra mezunlar, akademik çalışmalarına da devam edebilirler.

AKADEMİK PERSONEL İÇİN TIKLAYINIZ