Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Üniversitemizde Etkili İletişim Becerileri ve Protokol Kuralları Eğitimi Verildi

Üniversitemizde idari personelimize etkili iletişim becerileri ve protokol kuralları eğitimi verildi. Üniversitemiz Medya ve İletişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar tarafından verilen eğitim saat 09:30’da başladı. İki bölüm şeklinde yapılan eğitimin ilk bölümde Bayraktar etkili iletişim kavramları ve davranışlarından bahsetti. Bayraktar, “ Türkçemizi çok doğru kullanmıyoruz ve maalesef dilimizi unuttuk. Bu nedenle etkili iletişimde Dile hâkimiyet büyük önem aşıyor. Dili etkin kullanırsanız karşınızdaki kişi üzerinde olumlu bir intiba bırakırsınız. Yapılan araştırmalara göre etkili iletişimde beden dili yüzde 60, ses tonu yüzde 30, kelimeler yüzde 10 etkili olduğu görülmüştür. Etkili iletişimin altın kuralı ve malesef atladığımız unsur ise etkili dinlemedir. Etkili iletişimde dürüst olmak, olumlu olmak, empati yapmak, iyi bir dinleyici olmak, doğru beden dili kullanmak gerekmektedir” dedi.

Uygulamalı örneklerin de verildiği eğitimin ikinci bölümünde protokol ve nezaket kurallarından bahseden Bayraktar, “Protokol kurallarını bilmek insana güven verir, üstünlük ve saygınlık kazandırır. Protokol kurallarına uyan kişi, iş yaşamında fark edilir, tercih edilir ve yükseltilir. Çalıştığımız kurumun bir parçası olmak için protokol kurallarını uygulamalıyız” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren eğitim idari personel tarafından ilgi ile takip edildi.