Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019

DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Program Hakkında Genel Bilgi

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Yüksek Lisans Programları tezli ve tezsiz yüksek lisans olmak üzere iki programdan oluşmaktadır. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları mezunlarına Denizcilik İşletmeleri Yönetimi alanında Yüksek Lisans Derecesi kazanma imkanı sunmaktadır. Bu programa katılan öğrenciler gerek ulusal ve gerekse uluslararası denizcilik sektöründe yer alan işletmelerin faaliyetlerini yürütürken karşı karşıya kalabilecekleri stratejik ve operasyonel sorunları ve bu sorunların nasıl çözülebileceğine dair yaklaşımları tanıma şansına sahip olurlar. Yüksek lisans programlarımız öğrencilere temel yöneticilik, denizcilik işletmeciliği, liman işletmeciliği, balıkçılık yönetimi, deniz bilimleri ve kişisel gelişim alanlarında donanım ve yetkinlik kazandırmayı hedeflemektedir. Programımız, eğitim ve araştırma kalitesi, nitelikli ve güçlü akademik kadrosu ve bilimsel üretime ortam sağlayan fiziksel donanımı ile öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin verimliliğini artıracak ve onları küresel rekabete hazırlayacak her türlü yeterliliğe sahiptir. Program, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olarak açılmaktadır.

Çalışma Alanları

Programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren denizcilik işletmelerinde broker, gümrükçü ve chartering (gemi kiralama), liman ve denizcilik işletmelerinde ve bunlara ek olarak lojistik alanlarında yönetici, kamu kurumlarında, özel sektörde ve meslek örgütlerinde ise ticari danışman olarak çalışma imkanına sahiptirler. Bunların yanı sıra program mezunları, akademik alanda da çalışmalarını sürdürebilirler.

AKADEMİK KADRO İÇİN TIKLAYINIZ