Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022

Gösterim: 364

Sakarya Üniversitesi İş Birliği ile UTRADER Akademi Ödülleri Çağrısı

Değerli Araştırmacılar,


Türkiye’nin 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren kalkınmasının temel aracı ve kaldıracı olarak gördüğü ihracat odaklı büyüme gittikçe önem ve zemin kazanmıştır. Buna bağlı olarak da ülkemizin ihracatı, son yıllarda hamlenin başladığı zamanlarla karşılaştırılamayacak düzeyde artış kaydetmiştir.

 

Bu görünüm üzerine, Uluslararası Ticaret Ağı Derneği (UTRADER) ile Sakarya Üniversitesi’nin düzenleyicileri olduğu UTRADER Akademi Ödülleri; Türk şirketlerinin uluslararasılaşmasına ve Türkiye’nin ihracat potansiyelinin artırılmasına odaklı bilimsel araştırmaları teşvik ve takdir etmeyi amaçlamak üzere verilecektir. 


Alanında Türkiye’de örneği bulunmayan UTRADER Akademi Ödüllerine, Türkiye’deki üniversiteler ve araştırma merkezlerinde çalışan T.C. vatandaşı araştırmacılar ile lisans ve lisansüstü öğrencileri, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren hazırladıkları doktora tezi, yüksek lisans tezi, lisans bitirme çalışması/projesi ve makale olmak üzere dört farklı kategoride başvurabilirler. 

 

Yukarıda belirtilen amaç etrafında hazırlanan çalışmalar, UTRADER organizasyonunda, alanda yetkin akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri tarafından; çalışmaların akademik seviyelerinin gerektirdiği özgünlük, bilimsel nitelik ve pratik katkı açısından değerlendirecektir. Ödül başvuruları şahsen veya kurumlar tarafından da yapılabilir. 

 

Kategorilere Göre 2022 Ödül Miktarları 


Doktora Tezi: 12.000 TL
Makale: 9.000 TL
Yüksek Lisans Tezi: 6.000 TL 
Lisans Bitirme Çalışması/Projesi: 3.000 TL 

 

Ödül Takvimi 

Son başvuru tarihi: 15 Eylül 2022

Kazananların açıklanma tarihi: 22 Ekim 2022

Ödül töreni tarihi: 06 Kasım 2022

 

Detaylı bilgi ve başvuru için https://utrader.org/akademi-odulleri/ adresi ziyaret edilebilir. 

 

İlgili alanda çalışan akademisyen ve öğrencilerimizin ülkemizin ihracat ve firmalarımızın uluslararasılaşma çabalarına destek veren çalışmalarını değerlendirmek üzere heyecanla bekliyoruz. 

 

Ödül Düzenleme Komitesi 
Prof. Dr. Hakan Tunahan (Sakarya Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü) 
Doç. Dr. Sinan Esen (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü) 
Doç. Dr. Umut Sanem Çitçi (Bakırçay Üniversitesi, İşletme Bölümü) 

 


UTRADER Hakkında
Mottosu, “Birlikteliğin Global Gücü” olan Utrader, temel olarak uluslararası ticaretin ekonomik, kültürel ve sosyal konularında projeler üretmek, organizasyonlar düzenlemek, üyelerine ve ülke ekonomisine katma değerli hizmetler sunmak için çalışmalar sürdürmektedir. Dernek, alanda çalışan akademisyen üyelerinin ve Türkiye’nin önde gelen dış ticaret duayenlerinin desteği ve organizasyonu ile üyelerinin ve binlerce takipçisinin en güncel, kapsamlı ve derinlemesine konu başlıklarında uzmanlaşmalarına katkı sağlamaktadır. (https://utrader.org/)

Saygılarımızla,

Ayşenur KESİMOĞLU

Utrader Akademi İle İlişkiler Takımı