SİYASET BİLİMİ ve KAMU YÖNETİMİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı faaliyet gösteren Siyaset Bilimi ve  Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı 2004 yılından bu yana eğitim öğretime devam eden ve bu alanda onlarca öğrenciyi yetiştiren başarılı bir programdır. Türkiye ve Almanya, İngiltere ve A.B.D. gibi ülkelerdeki önemli üniversitelerde eğitim almış ve alanında uzman öğretim üyelerinin eğitim verdiği programın temel amacı araştırmacı yetiştirmek ve alanındaki bilgi birikimine katkıda bulunmaktır.

Bilginin ve uzmanlaşmanın önem kazandığı dünyamızda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisans Programı ülkemize, bu gereklere uygun elemanlar, araştırmacılar ve bilim insanları yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir. Bu kapsamda verilecek ve edinilecek bilgiler ve yapılacak araştırmalarla gerek bölüm öğretim elemanlarının ve gerekse yetiştirilecek yüksek lisans öğrencilerinin ülkenin siyasi, idari ve dış politika alanlarındaki sorunlarını derinlemesine analiz edebilme ve çözüm önerileri üretebilme seviyesine ulaşmaları sağlanacaktır.

AKADEMİK KADRO

ANABİLİM DALI: SİYASET VE SOSYAL BİLİMLER

Prof.Dr. Rıza ARSLAN

Yrd.Doç.Dr. Lütfi YALÇIN